Green Lawnger TR – bättre vinteröverlevnad och vårstart

Green Lawnger TR – bättre vinteröverlevnad och vårstart

Green Lawnger TR är en högkoncentrerad färg från BASF. Produkten som innehåller naturliga gröna och svarta färgpigment, är utvecklad med ”ColorLock” teknologi vilken gör att färgen sitter kvar länge och, inte minst viktig, den behåller sin ursprungliga färg.

Den höga koncentrationen ger dig som greenkeeper goda förutsättningar och stor flexibilitet att skapa exakt den färgnyans som är lämplig på din bana.

Förutom de estetiska värdena med att få en jämn och grön yta så genererar Green Lawnger TR väldigt goda och positiva effekter för gräset och dess tillväxt, framförallt under vår och höst.

Den mörka färgen absorberar ljuset, höjer temperaturen i marken och ger snabbt bättre förutsättningar för gräset att kunna komma igång och växa. Green Lawnger TR ger helt enkelt greenen en snabbare och bättre start på våren. Erfarenhet visar även att vinterskador växer ihop betydligt fortare än annars.

Produkten kan med fördel även användas inför invintringen efter sista klippningen i syfte att öka lagringen av solenergi i form av kolhydrater och därmed öka härdigheten hos gräset över vintern.

Lyssna på Dr. Mark Howieson, Technical Team Leader at Becker Underwood

Se två informationsfilmer om Transition HC Dark Turf Colorant:
Film 1
Film 2