Torka/Stress

Vid torka påverkas gräsplantans celler av vattenbrist. Torkstressen resulterar i att växtcellens vattenhalt minskar. Resultatet blir en krympande cell, vilket påverkar cellens möjlighet till en fungerande metabolism. Interagro Bios har produkterna för att skydda plantan mot uttorkning; biologiska produkter som tas upp i växtcellen och tillåter näringsutbyte mellan cell och omgivning trots tuffa förhållanden samt ett mekaniskt avdunstningsskydd.

AlgeaGreen

100 % ren, kallpressad tångextrakt för utsprutning

Reducerar stress
Kold-ekstraheret uden brug af kemikalier
100% fra Ascophyllum nodosum
Bedre farve og græskvalitet

Används för att reducera stress och förbättrar gräskvaliteten.

Dosering: Greens: 20-30 l. uppläst i 300 l. vatten per ha varje månad under växtsäsongen. På tees kan mängden minskas till 10 l. per ggn och på fairways 5-8 l. per gång.
Förpackning: Dunk á 20 l.

Glio-turfseed-Coating 1kg

Blanda tillsammans med frön vid nysådd.

  • Innehåller mycket gliocladium
  • Ökar etableringförmågan vid nysådd
  • Förbättrar rotsystemet hos nyetablerade plantor

torrtgrass

Greenstim – biologiskt skydd mot uttorkning.

En gräsplanta som utsätts för torka drabbas av osmotisk stress. Det innebär att mediet utanför cellen förlorar vatten vilket resulterar i att halten av elektrolyter ökar. En planta och dess celler strävar efter jämvikt mellan vätska och elektrolyter, som finns i och utanför växtcellen.

Detta sker i form av ett vätskeutbyte – osmos. Växtcellen strävar efter jämvikt vilket medför att cellen läcker vatten för att kompensera koncentrationsskillnaderna innanför och utanför cellen. Resultatet blir en krympande cell, vilket leder till en icke-fungerande osmos. Så småningom leder detta till att växtcellen dör.

En lösning på problemet med försvagade och stressade växtceller är användandet av produkterna Greenstim eller Greenstim Flow. Dessa innehåller en mycket hög halt av ämnet glycinbetain, en osmolytisk förening. Glycinbetain utvinns ur sockerbetor och har i många år använts inom växthusnäringen för att öka utbytet vid odling av ex potatis, körsbär mm. Glycinbetainet tas upp i gräsets växtceller där det stärker cellens membran och hindrar uttorkning. Plantans metabolism kan därmed hållas igång trots betydligt försämrade levnadsvillkor. Resultatet blir ett välmående gräs- även vid vattenbrist.

kelpack-video-2

Kelpak – biologiskt skydd mot uttorkning.

Kelpak är en koncentrerad seaweed- produkt. Innehållet är 100% Ecklonia maxima.
Vi återkommer här med mer information och fakta inom kort. Tillsvidare är du välkommen att se två filmer om Kelpak.
Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer.

Se två informationsfilmer om Kelpak:
Film 1
Film 2